Autoritatile din Osetia de Sud au anuntat astazii ca au decretat "mobilizarea generala" a fortelor lor militare, in urma bombardamentelor georgiene de joi noapte impotriva acestei republici separatiste, soldate cu trei morti, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"A fost decretata mobilizarea generala", a spus un purtator de cuvant al guvernului separatist, Irina Gagloieva. "Daca bombardamentele se reiau, Osetia de Sud va raspunde cu armamentul greu", a subliniat ea.

Potrivit televiziunii Vesti-24, oficialii din Osetia de Sud au spus ca Georgia a inceput sa bombardeze capitala republicii separatiste, Tinvali, in jurul miezului noptii, atac urmat de focuri de arma. Televiziunea a prezentat imagini cu persoane ranite care erau operate la spitalul local.

"Este un plan bine planificat din parte Georgiei", a declarat liderul separatist Eduard Kokoiti, potrivit Reuters.

"Arata ca Georgia nu intentioneaza sa rezolve pasnic conflictele din Osetia de Sud si Abhazia", a subliniat el.

"Cerem Georgiei sa-si retraga fortele. Altfel, vom decide introducerea armamentului greu, pentru a respinge toate unitatile aflate ilegal in zona de conflict", a mai spus liderul Osetiei de Sud.

Mamuka Kurasvili, comandantul trupelor georgiene din zona de conflict, a declarat ca partea georgiana a fost obligata sa deschida focul dupa ce separatistii au lansat un bombardament asupra unor sate georgiene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.