Barbatul suspectat de uciderea jurnalistei ruse Anna Politkovskaia in 2006 se ascunde in Europa de Vest, a declarat, potrivit Reuters, un procuror rus.

Jurnalista, cunsocuta pentru articolele sale despre incalcarea drepturilor omului in Cecenia, a fost impuscata mortal la 7 octombrie 2006, in afata apartamentului sau din Moscova, scrie NewsIn, citand Reuters. Asasinarea sa este una dintre cele mai cunoscute crime inregistrate in timpul mandatelor lui Vladimir Putin.

"Potrivit informatiilor noastre, ucigasul se ascunde in Europa de Vest", a spus Aleksandr Bastrikin, seful unitatii care ancheteaza crima. "Chiar stim si in ce tara se afla", a adaugat acesta, fara sa ofere alte detalii.

Procurorii l-au identificat anterior pe barbatul suspectat de uciderea jurnalistei ca fiind Rustam Mahmudov. Luna trecuta, procurorii au anuntat ca au incheiat investigatia care viza trei barbati, acuzati de implicare in asasinat, cei trei urmand a fi judecati in curand.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.