Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy le-a trimis tuturor parlamentarilor din Hexagon cadouri simbolice prin care a vrut sa marcheze faptul ca Franta preia presedintia semestriala a Uniunii Europene de la 1 iulie. Acest gest a reusit insa sa provoace indignarea doamnelor-parlamentar.

In momentul cand au deschis cutiile cu cadoul de la presedintie, femeile deputat au spus in cor ca gestul este complet ne-inspirat.

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy le-a oferit tuturor senatorilor si deputatilor, femei si barbati, cate o cutie neagra si o cravata gri deschis.

O reprezentata a socialistilor, a spus ca nu este decat o alta dovada a sovinismului care domneste in clasa politica.

Nu este mai putin adevarat ca au existat si doamne parlamentar care s-au amuzat si au purtat cravatele la rochiile din ziua respectiva sau le-au folosit pe post de bandane.

Nadine Morano - o consiliera apropaiata de presedintele Sarkozy - i-a luat apararea sefului si a spus ca totusi, si pentru o femeie e dragut sa poarte cravata. In Adunarea Nationala, parlamentul Frantei, 18 la suta dintre cei 107 deputati sunt femei.

Nicolas Sarkozy a numit multe femei in posturi cheie in cabinet - Franta are ministri femei la justitie, Rachida Dati si la interne, Michele Alliot-Marie, precum si demnitari de rang superior in ministerele de finante, invatamant superior, cultura, agricultura, tineret si sport.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.