Oraselul cu denumirea simbolica de Unity, din New Hampshire (nord-est) se pregateste sa gazduiasca vineri prima reuniune comuna de campanie a fostilor rivali pentru investitura democrata pentru alegerile prezidentiale Barack Obama si Hillary Clinton, informeaza NewsIn.
La peste trei saptamani dupa victoria lui Obama in cursa pentru investitura, aceasta va fi prima ocazie pentru sustinatori sa li se alature celor doi democrati, dupa o intensificare progresiva a demonstratiilor de unitate. Joi, Obama si Clinton urmau sa se intalneasca impreuna cu donatori, la Washington, in cea mai mare discretie, inainte de "momentul formidabil" de la Unity, potrivit senatorului de Illinois.

Miercuri, Obama a afirmat ca se bazeaza pe fosta Prima Doamna sa faca si in numele lui campanie. "Poate fi extraordinar de eficienta", a declarat el intr-o conferinta de presa organizata la Chicago. "Ma bucur sa fac o campanie puternica alaturi de ea", a adaugat el. Obama a avut grija sa minimalizeze absenta lui Bill Clinton, foarte ofensiv fata de el in timpul primarelor, in conditiile in care sotia sa Michelle Obama urmeaza sa mearga la Unity. "Inteleg ca fostul presedinte nu vrea sa distraga atentia", a explicat el, dand asigurari ca poate conta pe ajutorul acestuia: "Este un politician stralucit, a fost un presedinte remarcabil, as vrea sa ma ajute, nu numai pentru a face campanie, ci si pentru a guverna", a adaugat candidatul democrat.

Reuniunea de vineri, numita "Sa ne unim pentru schimbare", va plasa Unity in centrul actualitatii politice, spre marea bucurie a locuitorilor. "Este destul de interesant, nu am trait asa ceva inainte", se bucura Mary Hall, responsabila in administratia localitatii cu 1.100 de locuitori - "si chiar mai mult, daca se iau in calcul si vacile", glumeste sotul ei, Ken.

Alegatorii din Unity au fost divizati in parti egale la consultarile din 8 februarie, cand i-au acordat 107 voturi lui Clinton si tot atatea lui Obama. La nivel de stat, senatoarea de New York a castigat, in cele din urma, contrazicand sondajele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.