Un jurnalist macedonean acuzat ca a ucis cu salbaticie trei femei s-a sinucis in celula sa, a anuntat luni politia macedoneana, citata de AFP.

"S-a sinucis. Si-a cufundat capul intr-un vas de apa", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al politiei, Ivo Kotevski. "Nu se stie pentru moment cum a fost posibil ca niciunul dintre ceilalti detinuti sau gardieni sa nu isi dea seama ce facea", a adaugat el, declarand: "A sfarsit ca intr-un film de groaza".

Corespondent timp de multi ani la Kicevo (130 de kilometri sud-vest de Skopje), Vlado Taneski, in varsta de 56 de ani, fusese arestat vineri. El era suspectat ca a rapit, violat si ucis cu salbaticie cel putin trei femei, apoi a taiat cadavrele in bucati pe care le-a risipit in diverse locuri, infasurate in saci de plastic. O a patra femeie, data disparuta, ar putea fi inca o victima a lui Taneski, potrivit politiei.

Testele ADN au confirmat ca Taneski este implicat in crime.

Jurnalistul, numit de presa locala "monstrul din Kicevo", lucra pentru cotidianul Nova Makedonija si alte institutii de presa de la Skopje. El scrisese pe larg despre anchetele politiei asupra acestor crime in presa locala. Politia a inceput sa il suspecteze, dupa ce intr-unul dintre reportajele sale contineau detalii care nu fusesera facute publice.

Politia anuntase duminica inculparea jurnalistului, care "nici nu a marturisit, nici nu a dezmintit" ca ar fi autorul crimelor. "A dat dovada de mult sange rece in timpul interogatoriilor", potrivit unui comunicat al politiei din Kicevo.

In editia de luni, cotidianul Nova Makedonija o citeaza pe sotia lui Taneski, Vesna, care afirma ca nu a banuit nimic. "Am fost ultima care a aflat despre aceste crime. Am avut cu el o relatie normala, care nu era in niciun fel agresiva", a adaugat ea. Sotii, care aveau impreuna doi fii de varsta adulta, au trait impreuna timp de 31 de ani, dar nu mai locuiau sub acelasi acoperis de patru ani, a precizat cotidianul.
Colegii lui Vlado Tanevski s-au declarat consternati dupa arestarea acestuia, iar mai multi l-au descris drept un om "calm si modest".

Potrivit politiei, toate cele trei crime au fost comise dupa acelasi scenariu, iar victimele aveau toate acelasi profil, prezentand o asemanare frapanta cu cel al mamei jurnalistului. Aveau toate aproape aceeasi varsta, aceeasi educatie, un trecut profesional asemanator mamei lui Taneski si erau, ca si aceasta, mame celibatare. Taneski avusese o relatie dificila cu mama lui, potrivit anchetatorilor
La o perchezitie la domiciliul jurnalistului, politia a descoperit probe si material pronografic, potrivit Nova Makedonija.

Vlado Taneski fusese initial plasat in detentie pentru o luna si transferat sub securitate sporta la inchisoarea regionala de la Tetovo (la 45 km vest de Skopje), a declarat purtatorul de cuvant al politiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.