Candidatul democrat la Casa Alba, Barack Obama, incepe campania electorala cu un mic avans in fata republicanului John McCain, insa cei doi sunt aproape la egalitate in randul alegatorilor independenti, potrivit Washington Post, relateaza Reuters.

Potrivit sondajului Washington Post-ABC News, citat de NewsIn, Obama conduce cu 48% din voturi, fata de 42% pentru McCain, insa candidatul republican a reusit sa atraga numerosi independenti, ale caror voturi pot deveni decisive in alegerile din noiembrie.

Alegatorii independenti il considera pe McCain, senator de Arizona, ca fiind mai credibil in lupta impotriva terorismului si sunt impartiti egal in ceea ce priveste cel mai puternic si mai bun presedinte pentru gestionarea razboiului din Irak, potrivit editiei de marti a Washington Post.

McCain are un avans de 14% in fata lui Obama, senator al statului Illinois, in legatura cu modul de a se raspunde amenintarii teroriste si un avans si in ceea ce priveste omul cel mai potrivit pentru a se descurca in chestiunile de politica externa, potrivit sondajului.

In privinta Irakului, 47% dintre respondeti au incredere in McCain si 46% spun ca au incredere in Obama. Dintre alegatorii independenti, 45% au incredere in McCain, iar 43% in Obama in chestiunea irakiana, potrivit sondajului.

Lipsa de experienta pare a fi punctul slab al lui Obama, potrivit cotidianului. Sondajul arata ca 50% dintre americani considera ca Obama are experienta necesara pentru a fi presedinte, procent aproape neschimbat de la inceputul lunii martie. 56% dintre respondenti considera ca McCain este alegerea cea mai sigura, iar 52% spun ca Obama este cel mai sigur.

Cei doi candidati sunt la egalitate in legatura cu cine este cel mai puternic lider, cu 46%. McCain se afla intr-o pozitie mai slaba in chestiuni de politica interna, Obama conduce cu 16% in ceea ce priveste economia, subiect ce continua sa fie in fruntea listei de ingrijorari.

Sondajul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 1.125 persoane, prin telefon, in perioada 12-15 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.