Ploile torentiale si inundatiile din sudul China s-au soldat cu moartea a cel putin 55 de persoane si au fortat peste un milion de oameni sa isi paraseasca locuintele, spune guvernul.

Ministerul pentru afaceri interne al Chinei a anuntat ca ploile torentiale din ultima perioada au afectat noua dintre provinciile Chinei.

Printre aceste provincii se numara si Sichuan, care luna trecuta a fost lovita de un puternic cutremur.
In seism au murit sau sunt date disparute circa 87.000 de persoane.

Agentia oficiala de stiri Xinhua transmite ca din cauza inundatiile produse acum in sudul tarii portiuni intinse de teren agricol se afla sub ape, iar in provinciile Guangdong si Jianxi au fost distruse circa 6.600 de locuinte.

In China, sezonul ploios provoaca haos in fiecare an si se soldeaza cu victime. Milioane de oameni sunt nevoiti sa isi paraseasca locuintele.

In trecut, spune corespondentul BBC la Beijing, Daniel Griffiths, autoritatile chineze au avertizat ca schimbarea climei ar putea determina inrautatirea acestei situatii.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.