Curtea Constitutionala a Romaniei a fost desemnata sa preia, pe o durata de 3 ani, presedintia Conferintei Curtilor Constitutionale Europene, organism din care fac parte 40 de instante de contencios constitutional si in care Romania a fost admisa, ca membru cu drepturi depline, in anul 1994.

Decizia a fost luata in cadrul celui de-al XIV-lea Congres al Conferintei Curtilor Constitutionale Europene, care s-a desfasurat in zilele de 3-6 iunie 2008, la Vilnius, informeaza Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) printr-un comunicat de presa remis, miercuri, Agentiei NewsIn.

Potrivit statutului conferintei, Curtea Constitutionala urmeaza sa organizeze, la Bucuresti, atat reuniunea pregatitoare a Cercului Presedintilor Curtilor Constitutionale Europene, in luna octombrie 2009, cat si cel de-al XV-lea Congres, in anul 2011.

In aceeasi calitate, Curtea Constitutionala a Romaniei va reprezenta grupul regional european in cadrul manifestarilor internationale la care participa curtile constitutionale si institutiile similare din intreaga lume.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.