Executivul condus de Silvio Berlusconi urmeaza sa adopte vineri un proiect de lege prin care sa interzica interceptarile telefonice in cazuri de coruptie, mita, frauda sau escrocherie.

Premierul italian revine astfel la practica prin care schimba legea pentru a scapa de incriminare.

Metoda va putea fi utilizata doar in cazul unor delicte majore, cum ar fi terorismul, activitatile mafiote sau violentele sexuale. Proiectul prevede ca magistratul care ar aproba un mandat pentru infractiunile asa-numite ale „gulerelor albe“ sa fie pasibil de o pedeapsa de cinci ani cu inchisoarea, precum si persoanele care pun in practica un astfel de mandat. Jurnalistii care ar publica datele obtinute in acest fel sunt amenintati si ei de cinci ani de inchisoare.

Luca Palamara, presedintele Asociatiei Nationale a Magistratilor, considera ca in acest fel delictele precum coruptia sau extorcarea ar ajunge sa fie „depenalizate“: „Daca guvernul selectioneaza in acest fel delictele ce pot fi investigate prin interceptari, statului i se vor limita mijloacele de ancheta“, a declarat Palamara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.