Cu ajutorul socrului plin de bani, John McCain intra in cercurile politice si financiare inalte. Dupa 36 de ani de la tragicul eveniment, fosta doamna Mc Cain, acum in varsta de 70 de ani, refuza sa rosteasca cuvinte grele la adresa fostului sau sot si spune ca, nu accidentul pe care l-a suferit a provocat divortul, ci faptul ca Mc Cain refuza sa accepte ca are 45 de ani si nu 25. Marturiseste in schimb ca John McCain i-a lasat doua case si ii plateste tratamentul medical, pana la sfarsitul vietii.
In martie 1972, John McCain se reintorcea acasa dupa cinci ani de prizonierat in Vietnam. Cand si-a revazut sotia, Carol, fost fotomodel, a fost socat sa constate ca femeia fusese desfigurata de un grav accident de masina petrecut in 1969, de Craciun.

''Nu am deziluzii de marturisit. Dupa accident, am avut 23 de operatii, am stat sase luni in spital, iar acum sunt mai scunda cu circa 15 cm. Nu accidentul a fost motivul divortului. Casatoria s-a sfarsit pentru ca John nu voia sa aiba 40 de ani, ci 25. Si se stie cum sfarsesc aceste lucruri...'' a declarat ea. Insa prietenii au o alta varianta a povestii, afirmand ca John a inceput sa se comporte ca un ''afemeiat egoist'' care prefera ''sa guste neinfranat placerile vietii'', lucruri care se termina intotdeauna cu un divort.