"Daca Iranul continua programul nuclear, vom ataca" aceasta tara, a declarat el, pentru cotidianul Yediot Aharonot, care este si ministru al transporturilor, dar care ar putea prelua si conducerea partidului Kadima, condus acum de premierul Ehud Olmert, acuzat de coruptie.

Mofaz, care si-a intensificat in ultimele saptamani declaratiile dure, a subliniat ca o asemena operatiune nu s-ar putea efectua decat cu sustinerea Statelor Unite.

"Celelalte optiuni sunt pe cale de a se epuiza. Sanctiunile se dovedesc ineficiente. Nu vom avea alta sansa decat atacarea Iranului pentru a opri programul nuclear iranian", a subliniat fostul sef al Statului Major si fost ministrul al apararii din 2002 pana in 2006

Marti, la Washington, Olmert a declarat ca ambitiile nucleare iraniene ar trebui anihilate "prin toate mijloacele". "Comunitatea internationala are datoria si responsabilitatea de a transmite clar Iranului, prin masuri drastice, ca repercusiunile tentativelor continue de a fabrica arma nucleara vor fi devastatoare", a adaugat el.