Una dintre cele mai importante organizatii non-guvernamentale din lume, Human Rights Watch, l-a acuzat pe presedintele din Zimbabwe, Robert Mugabe, ca foloseste hrana ca si santaj, pentru a determina oamenii sa-l voteze.
Zimbabwe, odinioara o tara prospera, depinde acum in mare masura de ajutoarele alimentare internationale pe care guvernul le distribuie in principal celor care stie ca sunt suporterii presedintelui Mugabe si ii priveaza de ele pe adeptii liderului opozitiei, Morgan Tsvangirai. Aceasta metoda se pare ca a fost folosita frecvent de Mugabe si el o mai foloseste chiar in aceste momente, deoarece e implicat in turul doi al alegerilor prezidentiale alaturi de Tsvangirai, dupa ce se pare ca a fraudat masiv si in primul tur. Mugabe a participat zilele acestea la o conferinta a ONU tocmai pe tema cresterii preturilor la alimente, crestere care afecteaza grav mai ales Zimbabwe, unde inflatia e de 160.000 %.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.