Canadidatul republican la alegerile prezidentiale americane, John McCain, si-a focalizat marti campania impotriva democratului Barack Obama, pe care il considera un exemplu de "schimbare in rau" si de "regres", arata NewsIn.

"Intr-adevar este vorba despre un scrutin al schimbarii. Indiferent care va fi castigatorul acestor alegeri, tara va merge intr-o directie radical diferita", a spus republicanul John McCain, care este acuzat frecvent de tabara democratilor ca propune electoratului un "al treilea mandat al lui George W. Bush".

Insa, avand grija sa se distanteze de foarte nepopularul presedinte in exercitiu, McCain spune ca alegatorii vor trebui sa "opteze intre o schimbare in bine si o schimbare in rau, intre progres si regres".

Aflat la New Orelans, in Louisiana, simbol al unei administratii Bush deficitare in timpul ciclonului Katrina din 2005, McCain si-a dedicat o mai mare parte a discursului ca sa-i aduca un omagiu lui Hillary Clinton, preferand sa ignore performanta senatorului de Chicago, primul american de culoare ales de un partid mare pentru a intra in cursa electorala din noiembrie.

"Expertii si reprezentantii partidului au declarat ca Obama va fi adversarul meu", a spus McCain, care este de parere ca "doamna Clinton merita un mare respect pentru tenacitatea si curajul ei".

Chiar in momentul in care republicanul pronunta acest discurs, echipa sa de campanie se adresa electoratului prin e-mail pentru a anunta ca "a inceput campania pentru alegerile generale". Insa, inainte ca McCain sa-si incheie discursul, echipa lui Obama difuza, la randul ei, discursul victoriei, confirmata rapid de canalele de televiziune.

"Veti auzi ca toate politicile presedintelui sunt descrise ca politicile Bush-McCain", a avertizat McCain. "Pentru ca (Obama - n.r.) stie ca este foarte greu sa-i faci pe americani sa creada ceva fals, incearca sa va bage acest lucru in cap repetandu-l constant in loc sa dezbata deschis subiectul", a spus senatorul de Arizona. "Insa americanii nu ma cunosc de ieri, de alaltaieri, in schimb au inceput sa-l cunoasca pe Obama", a subliniat McCain, care are 71 de ani.

Senatorul de Arizona a reamintit ca in privinta "multor teme" nu a avut pareri identice cu cele ale presedintelui Bush, mai ales la inceputul razboiului din Irak, pe care l-a considerat prost gestionat.

Candidatului democrat, care are 46 de ani, ii reproseaza ca face o campanie bazata pe promisiune si speranta schimbarii si ca "priveste spre trecut pentru solutii care deja au inregistrat un esec si care in mod sigur vor esua in continuare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.