Femeile-terorist cer drepturi egale cu barbatii in executarea misiunilor sinucigase

Multe femei au reactionat cu indignare si furie la indemnul dat on-line de numarul 2 al Al-Qaida, Ayman Al-Zawahiri, de a ramane acasa pentru a se ocupa de treburile gospodariei.

Zawahiri a spus ca sotiile teroristilor Al-Qaida trebuie „sa fie gata pentru orice misiune ar fi incredintata sotilor lor", dar ca rolul unei femei se reduce la a avea grija de casele si de copiii luptatorilor. Zawahiri spune ca ele nu ar trebui sa mearga in nicio zona de razboi neinsotite de un barbat.

Nu exsita femei la varful Al-Qaida

Comentariul a starnit o multime de proteste pe website-urile extremiste.„De multe ori mi-am dorit sa fiu barbat. Cand seicul Ayman Zawahiri a spus ca nu trebuie sa fie femei la razboi, am simtit ca imi explodeaza inima", scrie Rabeebat al-Silah. O alta persoana, cu ID-ul Ossama2001, scrie ca indemnul "a deschis vechi rani" si se roaga pentru eliberarea femeilor pentru a putea participa si ele la jihad.

Pe internet a aparut chiar si o revista pentru femeile-jihadist, principalul articol fiind despre "biografia unei femei-mujahedin".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.