Ploi puternice, urmate de viituri, torente de noroi si alunecari de teren s-au abatut ieri asupra Europei, din Piemont (nordul Italiei) unde au murit cel putin doua persoane, dintre care un roman, pana in estul Belgiei, informeaza NewsIn.

La Villar Pellice, in apropiere de Torino, o alunecare de teren a luat o casa, iar corpul unuia dintre locatari, un batran, a fost gasit de echipele de interventie. O mama si copilul ei, care locuiau in aceeasi casa, sunt dati disparuti, potrivit Protectiei civile italiene.

Corpul unei a doua victime a fost gasit intr-o masina prinsa de alunecarea de teren. Potrivit agentiei de presa APCOM, victima gasita in masina este un roman in varsta de 30 de ani.

Mai multe poduri si drumuri din regiune au devenit impracticabile, potrivit imaginilor difuzate de postul national de televiziune.

La Torino, 50 de pacienti ai unui spital au fost evacuati, ca si locuitorii unei tabere improvizate situata intr-o zona considerata riscanta.

"Este doar inceputul problemelor, care ar putea continua maine (vineri - n.red.). Situatia este dificila", a avertizat ieri, seful Protectiei civile, Guido Bertolaso, care urma sa se deplaseze vineri la fata locului.

In Franta, compania feroviara SNCF a anuntat ieri seara suspendarea preventiva a traficului dintre Lyon si Torino pentru noaptea de joi spre vineri, din cauza ploilor puternice din Savoie (sud-est) care au provocat cresterea nivelului raului Arc. Météo France a emis un buletin de alerta portocalie pentru regiunile Savoie, Isere si Drome.

In urma ploilor puternice din Alpi, serviciile hidrologice au emis o alerta portocalie pentru raul Isere si avertismente de inundatii in regiunile Isere si Drome.

Tunelurile rutiere Frejus si Mont-Blanc, dintre Franta si Italia, au fost inchise pentru camioane timp de mai multe ore, din cauza unui torent de noroi, respectiv a vremii dificile din Valle d'Aosta (Italia).

In Belgia, strazi intregi din Liege (est) au fost depavate si transformate in rauri de noroi ieri, dupa o furtuna violenta, care pare sa nu fi facut victime, potrivit presei locale. In unele cazuri, masinile au fost deplasate pe distante de zeci de metri, iar o cale ferata a fost acoperita de apa.

Unele case au fost inundate, in unele cazuri pana la primul etaj, potrivit imaginilor spectaculoase difuzate de televiziunile belgiene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.