Seful guvernului de la Moscova, Vladimir Putin, a sosit la Paris in prima deplasare in strainatate in noua sa calitate. Cotidianul rusesc de afaceri “Kommersant” anunta ca tema principala a discutiilor cu presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, incheierea acordului de parteneriat strategic Uniunea Europeana-Rusia.

Dupa cum au declarat surse diplomatice franceze, Parisul doreste ca acordul cu Rusia sa nu fie taraganat si considera ca trebuie sa se tina cont si de interesele rusesti. Saptamana trecuta, intr-o scurta vizita la Moscova, ministrul francez de externe, Bernard Kouchner, promitea, intr-o discutie cu omologul sau rus Serghei Lavrov, ca Rusiei i se va propune, inca in mai-iunie, un calendar al negocierilor pentru incheierea acordului cu UE.

Vladimir Putin efectueaza vizita de lucru de doua zile la Paris la invitatia omologului francez, Francois Fillon, insa, dupa cum noteaza “Kommersant”, cel mai important punct al agendei este intrevederea cu presedintele Nicolas Sarkozy, pentru ca premierul rus va incerca sa rezolve la Paris probleme de anvergura prezidentiala. “Presedintii Frantei ii primesc de regula pe prim-ministrii nostri, si de aceea nu a existat nicio dificultate de protocol pentru organizarea intrevederii intre Nicolas Sarkozy si Vladimir Putin”, a explicat directorul Departamentului Europa din cadrul Ministerului rus de Externe, Oleg Belous.

Potrivit responsabilului diplomatic citat de “Kommersant”, agenda oficiala a discutiilor corespunde deplin unei vizite la nivel de prim-ministru. Putin va discuta cu autoritatile franceze probleme vizand cooperarea economica bilaterala, in principal in domeniile energetic, spatial si al constructiei de avioane, a indicat Belous. Vladimir Putin este insotit la Paris de seful Agentiei atomice ruse, Serghei Kirilenko, si de responsabili ai concernului Avtovaz, partener al francezilor de la Renault.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.