Armata rusa a pierdut aproape un batalion de militari in 2007 din cauza sinuciderilor, care au fost in numar de 341, in pofida cresterii fondurilor alocate armatei si a reformelor pentru o imbunatatire a conditiilor si echipamentului trupelor.

Organizatiile pentru apararea drepturilor omului si fosti ofiteri afirma ca rata ridicata de sinucideri in armata rusa are la baza o cultura a violentei si neglijenta superiorilor. In conditiile in care recrutii sunt agresati adesea de soldati mai vechi, zeci de mii de tineri, sustinuti de parintiilor lor, incearca in fiecare an sa evite stagiul militar obligatoriu.

"Aproape un batalion - 341 de militari - a fost pierdut anul trecut din cauza sinuciderilor", a explicat procurorul general militar Serghei Fridinsky, citat de agentia de presa Interfax.

Potrivit lui Fridinski, numarul total al sinuciderilor a scazut fata de anul trecut, dar numarul pierderilor inregistrate in afara luptelor a crescut.

Multi tineri din Rusia dau mita pentru a fi scutiti de stagiul militar, din cauza relelor tratamente aplicate recrutilor. Fridinski a subliniat, insa, ca jumatate dintre sinucideri sunt inregistrate in randul soldatilor cu contract, care nu se confrunta cu acelasi nivel de hartuire, arata NewsIn.

Ministerul rus al Apararii a anuntat ca aproximativ 100.000 de tineri sunt scutiti anual de serviciul militar obligatoriu, din cauza problemelor psihologice, transmite agentia de presa ITAR-TASS.

Fondurile acordate fortelor armate ruse, care s-au confruntat cu o perioada de lipsuri dupa caderea Uniunii Sovietice, au crescut semnificativ in timpul presedintiei lui Vladimir Putin.

Comandamentul armatei a afirmat in repetate randuri ca generalii incearca sa elimine agresiunile si sa reduca numarul de pierderi in afara luptei inregistrate de fortele armate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.