O noua specie de infractori romani ia cu asalt Germania: hotii romani imbracati in costume scumpe. Infractorii romani au ajuns celebri in Germania la inceputul anilor ’90, atunci cind spargeau bancile.

Dupa citiva ani, bandele de hoti profesionisti despre care nemtii spuneau ca ar avea legaturi cu fosta Securitate au disparut ca prin minune.

Ziarul Koelnische Rundschau scrie ca "pe strazile comerciale ale orasului Köln umbla un nou tip de tilhari din Romania, mai greu de deosebit de clientii normali prin faptul ca sint bine imbracati si ingrijiti, politia indemnind din acest motiv la vigilenta maxima". Strada comerciala Hohe Strasse, statiile de metrou arhipline si centrele comerciale unde oamenii isi lasa neglijenti gentile prin cabinele de schimb sau rucsacurile in care borsetele cu bani sint puse in buzunarul extern reprezinta pentru hotii din Romania tot atitea ocazii de a se capatui, mai spune ziarul din Köln.

"Momentan, politistii condusi de inspectorul-sef Guenther Korn au de-a face cu niste tilhari profesionisti, care merg la furat in haine de lux. Barbatii respectivi, spune el, arata ca niste cetateni onorabili, ingrijiti si bine imbracati, ceea ce ii face greu de deosebit de clientii normali", mai scrie Koelnische Rundschau. Respectivii se ocupa la Köln cu asa-numitul "shopping prin magazine". In momentul in care nu gasesc nici o victima intr-un magazin, trec la altul. Printre locurile preferate pentru furat se numara in special zona magazinelor de haine, frecventate de tineret.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.