Desi recunoaste ca nu a parcurs instructiunile de fabricare a bombelor si nici nu are de gand sa foloseasca ea insasi armele, Malika El Aroud, care se autointituleaza luptator sfant pentru Al-Qaida, ii cheama pe barbatii musulmani sa lupte, iar pe femeile musulmane sa se ralieze cauzei.

"Nu este rolul meu sa detonez bombe - asta e ridicol", a explicat El Aroud, care posteaza in franceza sub numele de Oum Obeyda, in cadrul unui interviu. "Eu am o arma. Este scrisul. Acesta este jihadul meu. Se pot face multe lucruri cu ajutorul cuvintelor. Si scrisul este o bomba", a adaugat ea. El Aroud, noteaza "The New York Times", nu si-a facut un nume numai pe forumurile radicale unde-si posteaza mesajele incarcate de ura fata de Occident, ci a devenit cat se poate de cunoscuta si serviciilor secrete din Europa, in calitate de musulmana care se afla in prima linie a miscarii femeilor care doresc sa dobandeasca un rol mai mare in jihadul mondial dominat de barbati. Autoritatile au remarcat o crestere a numarului de atentate sinucigase executate de femei si ca exista o adevarata armata de organizatori, prozeliti, invatatori si translatori de sex feminin care, fie se alatura sotilor lor in lupta, fie le iau locul acestora in momentul in care barbatii sunt inchisi sau ucisi.

"Malika este un exemplu, un model care are suficient curaj pentru a se identifica. Ea joaca un rol strategic extrem de important ca sursa de inspiratie. Ea este foarte inteligenta - si extrem de periculoasa", a declarat Claude Moniquet, presedintele Centrului European pentru Informatii Strategice si Securitate, citat de "The New York Times".