Un soldat NATO si doi civili afgani si-au pierdut viata joi, in cursul unei manifestatii violente din centrul Afganistanului, organizata pentru a denunta profanarea Coranului de catre un soldat american din Irak, au anuntat surse militare, citate de AFP.
"Un soldat ISAF si doi afgani au fost ucisi. Un soldat ISAF, sapte civili afgani si 10 militari afgani au fost raniti in cursul unei manifestatii violente, la Changhcharan", a declarat generalul Carlos Branco, purtatorul de cuvant al Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate (ISAF) a NATO.

Seful politiei din vestul Afganistanului, Ikramuddin Yawar, vorbise anterior despre decesul a doi manifestanti, ucisi in timp ce aproximativ 300 de politisti incercau sa impiedice multimea furioasa sa intre intr-o baza NATO, folosita de soldati lituanieni, la Chaghcharan, din provincia Ghor (centrul tarii).
Duminica, armata americana anuntase ca un militar din contingentul din Irak a fost trimis in tara dupa ce a tras asupra unui Coran in timpul unor exercitii de tir de la Radwaniyah, localitate aflata la periferia vestica a Bagdadului.

Soldatul, al carui nume nu a fost dezvaluit, a facut obiectul unei proceduri disciplinare dupa ce politia a descoperit urme de gloante si graffiti pe un exemplar al Coranului, la un poligon de tragere din apropiere de Bagdad, potrivit comandamentului american. Presedintele american George W. Bush i-a cerut scuze premierului irakian Nuri al-Maliki pentru acest incident.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.