Guvernul chinez a anuntat azi ca va aloca 95 miliarde yuani (peste 8 miliarde euro) pentru actiunile umanitare si de reconstruire dupa cutremurul major care a lovit sud-estul Chinei in data de 12 mai, relateaza NewsIn.

Ajutoarele pentru sinistrati vor fi in valoare de 25 miliarde yuani (6,3 miliarde euro), a decis guvernul in cadrul unei reuniuni prezidata miercuri de primul minstru, Wen Jiabao.

"Avem determinarea, increderea si capacitatea necesare pentru a depasi toate dificultatile si toate obstacolele", arata textul declaratiei lui Wen Jiabao, publicat pe pagina de internet a guvernului.

Primul ministru a promis ca se va lupta pentru a "castiga batalia pentru ajutoare umanitare" si pentru "dezvoltarea in ritm alert a societatii si a economiei".

Potrivit unui bilant inca provizoriu, publicat azi de guvern, cutremurul de 8 grade pe scara Richter s-a soldat cu 41.353 decesuri confirmate, 32.666 de disparuti si 274.683 raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.