Noul presedinte rus, Dmitri Medvedev, a lansat o cruciada impotriva coruptiei urmand traditia stabilita de predecesorii sai in functie, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

La mai putin de doua saptamani de la preluarea functiei, Medvedev a spus ca va semna un decret pe tema unor noi masuri anticoruptie luni. Medvedev a fost ales in martie datorita sustinerii exprimate de Vladimir Putin si a promis ca va moderniza economia si va aduce stabilitatea sociala.

"Este evident ca fenomenul coruptiei este o amenintare pentru orice stat. El lezeaza mediul de afaceri, slabeste statul si ii afecteaza imaginea. Insa principalul lucru este ca submineaza increderea oamenilor in guvern", a spus presedintele.

Fostul presedinte Boris Eltin a obtinut sustinerea populatiei in lupta impotriva conducerii comuniste, primitand eradicarea coruptiei. Coruptia a inflorit dupa ce el a preluat puterea, in urma colapsului imperiului comunist in 1991. Putin a condus opt ani de crestere economica fara precedent, dar promisiunea sa initiala de combatere a coruptiei nu s-a materializat.

"Nivelul coruptiei ramane foarte ridicat. Numai in 2007 s-au inregistrat 10.500 de cazuri de coruptie si intelegem prefect ca acesta este doar varful icebergului", a spus Medvedev.

Una dintre primele decizii ale lui Medvedev ca presedinte a fost sa ordone incheierea inspectiilor arbitrare la firmele mici, modalitate tipica de obtinere a mitei. Medvedev a spus ca vrea sa modernizeze legislatia, dar si sa-i convinga pe oameni sa nu mai dea mita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.