Noul ministru italian de interne Roberto Maroni a cerut ca incidentele precum cele de la Napoli, unde au fost atacate tabere de romi, sa nu se mai repete, relateaza cotidianul La Stampa pe site-ul sau, potrivit NewsIn.

"Atunci cand a cerut increderea Parlamentului, presedintele Consiliului de Ministri a amintit ca nu este vorba de a depasi teama, ci de a elibera cetatenii de teama, in special femeile si batranii", a explicat noul ministru de interne, in prezenta presedintelui Giorgio Napolitano si a premierului Silvio Berlusconi, la o ceremonie ce marca 156 de ani de la infiintarea politiei.

"A venit momentul sa intervenim cu fermitate pentru a evita ca mania sa prevaleze asupra regulilor coabitare, sa evitam sa se repete episoade de violenta nejustificata, ca cele care au avut loc, din pacate, la Napoli, dupa tentativa groaznica de rapire a unui bebelus", a spus el.

"Intentia noastra este sa gestionam, cu ordine si rigoare, migratia interna si din afara UE pentru a garanta coabitarea pasnica" a tuturor locuitorilor Italiei, a adaugat el.

"In ceea ce priveste siguranta, tara are nevoie de raspunsuri imediate si eficiente si le cere tuturor fortelor politice, ale majoritatii si de opozitie, sa colaboreze pentru a gasi o solutie la problemele care afecteaza comunitatea noastra", a subliniat oficialul.

"Un alt obiectiv al meu, la care am inceput deja sa lucrez, intalnindu-ma cu autoritatile libiene si romane, este sa continuam cooperarea internationala, promovand noi acorduri bilaterale cu tarile din care provin fluxurile migratorii", a afirmat noul ministru de interne.

Desi tiganii, in special cei din Romania, sunt in vizorul noului guvern, Francesco Gratteri a dat asigurari ca lupta impotriva criminalitatii "nu este indreptata cu precadere impotriva niciunei categorii de persoane si poate viza la fel de bine un italian ca si un cetatean al Uniunii Europene sau un non-european".

Abia numit, noul guvern de la Roma a anuntat ca pregateste un "plan de securitate" ce prevede obligatia unui venit minim legal si a unei locuinte decente pentru un migrant, in caz contrar fiind repatriat in tara de origine, o dispozitie ce ii vizeaza in primul rand pe tigani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.