Secretarul general ONU Ban Ki Moon a convocat miercuri seara o reuniune de urgenta la care s-au discutat modalitati de accelerare a trimiterii de ajutoare umanitare in Birmania.

Domnul Ban a confirmat ca pana in prezent autoritatile de la Rangoon au acceptat sa primeasca ajutor din partea tarilor vecine.

Pe de alta parte, ambasadorul Statelor Unite la ONU Zalmay Khalilzad a spus ca nu e de acceptat o noua amanare in aceasta chestiune.

"Suntem toti de acord ca e o situatie in care e nevoie de ajutor umanitar, la care trebuie sa reactionam", a spus Zalmay Khalilzad.

"Toata lumea vrea sa evite politizarea acestei situatii, dar daca este nevoie si ajutoarele nu vor fi lasate sa intre in tara, vom face si acest lucru."

"Guvernul de la Rangoon e raspunzator de salvarea vietilor celor ce au suferit si daca nu va face tot posibilul sa-i ajute pe acestia va trebui sa dea socoteala", a spus ambasadorul SUA la ONU.

Ultimele estimari arata ca numarul celor care au murit in timpul ciclonului a ajuns la peste 38 de mii, in timp ce alte aproape 28 de mii de persoane sunt date disparute.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.