Presedintele american George W. Bush a declarat miercuri ca Iranul foloseste Hezbollah pentru a destabiliza Libanul, relateaza Reuters.
"Este vorba despre un efort al Iranului pentru destabilitarea acestei tinere democratii", a spus el, la Ierusalim. Bush a precizat ca Statele Unite sustin Libanul.

Potrivit AFP, Hezbollah, care a luat cu asalt mai multe cartiere din vestul Beirutului saptamana trecuta, ii cere premierului Fouad Siniora sa anunte public anularea recentelor masuri luate impotriva miscarii si sa accepte o invitatie la dialog lansata de presedintele Parlamentului, Nabih Berri, unul dintre liderii opozitiei.
Potrivit Reuters, marti s-au inregistrat noi lupte, au urmat unei noi desfasurari a armatei la periferia din Tripoli. De sambata, armata continua desfasurarea in intreaga tara, pentru a impiedica extinderea violentelor soldate cu 61 de morti si circa 200 de raniti de la 7 mai, la Beirut si Tripoli.
Incepand de marti ora 06.00 (06.00, ora Romaniei), armata a decis sa faca uz de forta, daca va fi necesar, in cazul unei prezente armate pe strazi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.