Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, se va duce in Rusia saptamana viitoare pentru discutii cu responsabili ai guvernului rus, a anuntat vineri purtatorul sau de cuvant, Martin Jager, relateaza NewsIn.

Ministrul, care se va afla in Rusia in perioada 12-16 mai, se va duce la Moscova, Ekaterinburg si Sankt Petersburg, a spus sursa, fara sa precizeze cu cine va discuta ministrul.

Anuntul intervine dupa investirea in functia de presedinte a lui Dmitri Medvedev si numirea lui Vladimir Putin in functia de premier, dar si in conditiile in care omologii sai sloven, suedez, polonez si lituanian se vor duce in Georgia pentru a incerca aplanarea crizei dintre Tbilisi si Moscova, o premiera la acest nivel al UE.

In afara de situatia din Caucaz, ministrul va discuta in Rusia despre Orientul Mijlociu si dosarul nuclear iranian. Vizita sa o va preceda pe cea a lui Medvedev la Berlin, in iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.