Autoritatile din Myanmar au anuntat ca nu sunt dispuse sa accepte echipele de ajutor sau jurnalisti straini, dupa trecerea ciclonului Nargis, a declarat astazi Ministerul de Externe, informeaza NewsIn.

Numai ajutorul material si financiar este deocamdata acceptat pe teritoriul acestei tari, potrivit sursei. "Myanmar da prioritate primirii ajutoarelor de urgenta si depune eforturi pentru transportarea lor urgenta de catre propriile echipe in zonele afectate", a declarat ministerul local.

"Myanmar nu este dispusa sa primeasca echipe de interventie si nici jurnalisti straini", a adaugat ministerul, precizand insa ca aprecieaza "generozitatea comunitatii internationale". "Deocamdata cel mai bun mod pentru comunitatea internationala de a ajuta victimele este sa ofere ajutoare ca medicamente, alimente, haine, generatoare electrice si materiale pentru adaposturi de urgenta", a explicat ministerul.

Autoritatile au intors din drum, miercuri, angajatii umanitatri si jurnalistii aflati intr-un avion cu ajutoare care venea din Qatar. Ele au luat aceasta decizie pentru ca nu fusesera informate in prealabil.

"Tarile straine au trimis, cu o autorizatie prealabila, avioane cu ajutoare de urgenta, care au aterizat fara probleme in Myanmar", au precizat oficialii.

"Autoritatile au depus toate eforturile pentru a distribui rapid ajutoarele, folosind elicoptere, ambarcatiuni si vehicule".

Potrivit celui mai recent bilant, ciclonul s-a soldat cu aproape 23.000 de morti si mai mult de 42.000 disparuti, dar un diplomat american din Yangon a spus ca ar fi murit mai mult de 100.000 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.