Presedintia Uniunii Europene considera ca respingerea Constitutiei "corespunde ideii SUA privind o Europa slabita"

Statele Unite ale Americii nu ar fi deloc nemultumite de un eventual vot negativ in cadrul referendumului francez asupra Constitutiei Uniunii Europene, a declarat ieri premierul luxemburghez, Jean-Claude Juncker, a carui tara detine Presedintia Uniunii Europene (UE), informeaza Rompres. Un astfel de rezultat negativ "ar corespunde ideii lor ( a americanilor, n.re.) privind o Europa slabita", a afirmat Jean-Claude Juncker. Cetatenii Frantei sunt chemati la urne la 29 mai, pentru a decide daca tara lor va aproba Constitutia UE, insa liderii francezi sunt foarte ingrijorati de probabilitatea din ce in ce mai mare ca francezii sa voteze impotriva Tratatului Constitutional.

"Nu cred ca in SUA si in tarile anglo-saxone lumea ar fi nemultumita de un refuz francez" fata de Tratatul Constitutional al UE, a declarat premierul luxemburghez, care a avut recent la Washington o intrevedere cu presedintele american George W. Bush, la Washington. Statele Unite si multe tari anglo-saxone "nu agreeaza ideea unei Constitutii, aceasta intarire a Europei, afirmarea Europei ca actor intru totul responsabil si competent", a conchis reprezentantul Presedintiei UE.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.