"Respect homosexualii, cunosc cativa si nu fac discriminare. Dar ma tem ca Gay Pride este cu totul altceva, un act de exhibitie sexuala si ma opun oricarei forme de exhibitie - homosexuala sau heterosexuala", a spus el.

"Problema nu este a spune da sau nu homosexualitatii, ci da sau nu exhibitiei", a precizat Alemanno, care a invins la 28 aprilie stanga la Roma.

Potrivit primarului, Gay Pride va face obiectul unor discutii in consiliul municipal, pentru "a se gasi o formula care sa nu ofenseze pe nimeni".

"Nu este vorba despre un moment de ostentatie, ci unul de reflectare pentru persoanele gay si transsexuale", a declarat Fabrizio Marrazzo, responsabil al principalei asociastii de aparare a drepturilor homosexualilor, Arcigay.

"Stiam ca dreptei italiene - cea mai rea din Europa - nu ii place aceasta manifestatie, dar ca ea sa o conteste insultand-o arata ca nu stie sa lupte cu adversarii sai. Pentru dreapta politica, homosexualul bun este cel care se ascunde si nu-si cere drepturile", a declarat Franco Grillini, fost deputat de stanga.

In fiecare an, Roma si Bologna gazduiesc Gay Pride. In capitala, zeci de mii de persoane au defilat la 16 iunie 2007.