Noul primar al Romei, fostul neofascist Gianni Alemanno, a declarat ca Gay Pride este o "exhibitie sexuala" si ca municipalitatea "va gasi o solutie" pentru ca ea sa "nu ofenseze pe nimeni", a informat presa italiana, relateaza NewsIn.

"Respect homosexualii, cunosc cativa si nu fac discriminare. Dar ma tem ca Gay Pride este cu totul altceva, un act de exhibitie sexuala si ma opun oricarei forme de exhibitie - homosexuala sau heterosexuala", a spus el.

"Problema nu este a spune da sau nu homosexualitatii, ci da sau nu exhibitiei", a precizat Alemanno, care a invins la 28 aprilie stanga la Roma.

Potrivit primarului, Gay Pride va face obiectul unor discutii in consiliul municipal, pentru "a se gasi o formula care sa nu ofenseze pe nimeni".

"Nu este vorba despre un moment de ostentatie, ci unul de reflectare pentru persoanele gay si transsexuale", a declarat Fabrizio Marrazzo, responsabil al principalei asociastii de aparare a drepturilor homosexualilor, Arcigay.

"Stiam ca dreptei italiene - cea mai rea din Europa - nu ii place aceasta manifestatie, dar ca ea sa o conteste insultand-o arata ca nu stie sa lupte cu adversarii sai. Pentru dreapta politica, homosexualul bun este cel care se ascunde si nu-si cere drepturile", a declarat Franco Grillini, fost deputat de stanga.

In fiecare an, Roma si Bologna gazduiesc Gay Pride. In capitala, zeci de mii de persoane au defilat la 16 iunie 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.