Revista „Time” a publicat topul 100 al celor mai influente personalitati din lumea politica, artistica, stiintei, constructiilor si cinematografiei.

Topul se imparte in 5 mari categorii: „Lideri si revolutionari”, „Eroi si deschizatori de drumuri”, „Oameni de stiinta si ganditori”, „Artisti si Entertaineri", „Constuctori si giganti”.

La prima categorie, cel mai influent deschizator de drumuri a fost desemnat Dalai Lama, liderul spiritual al budhistilor. Time spune ca „asuprirea si exilul painea cea de toate zilele” pentru Dalai Lama, care crede ca rasa umana este cea mai evoluata specie de pe pimant, dar si cea care cauzeaza cele mai multe neplaceri.

Locul secund la categoria liderilor il ocupa nimeni altul decat actualul presedinte in exercitiu al Rusiei, Vladimir Putin. Viitorul premier este cunoscut in lumea intreaga datorita caracterului puternic si spiritului neinfricat cu care a condus Rusia. Madeleine Albright, prima femeie secretar de Stat din istoria SUA il descrie va fiind „ager, increzator, muncitor si patriot”.

Pe locul trei si patru se afla Barack Obama, respectiv Hillary Clinton, contracandidatii democrati in cursa preliminara pentru Casa Alba.

La categoria „Eroi si deschizatori de drumuri” fruntasi au iesit Brad Pitt si Angelina Jolie. Colegul de breasla, actorul George Clooney spune despre cei doi ca ei se inscriu in categoria celor care chiar juta lumea, nu care doar vorbesc despre ajutor. Clooney.

Michael Bloomberg, primarul New York-ului a fost desemnat cel mai influent ganditor. Potrivit lui Robert F. Kennedy Jr., Bloomberg este cel care intelege ca orasele trebuie construite pentru oameni, intr-un mod sigur si salubru.

Cel mai influent artist a iesit Lorne Michaels, producatorul si realizatorul emisiunii de mare succes „Saturday Night Live”, iar la capitolul „Giganti” persoanalitatea de frunte a fost desemnata Indra Nooyi, presedintele companiei Pepsi.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.