Presedintele francez Nicolas Sarkozy a spus joi ca tine la cancelarul german Angela Merkel mult mai mult decat spune presa, respingand zvonurile unei inrautatiri a relatiilor in ultimele luni, relateaza NewsIn.

Omagiind-o pe Merkel, care a primit premiul Charlemagne, Sarkozy a spus ca Franta si Germania au avut conflicte, ca multe alte tari, dar ca cei doi vecini au lucrat mereu pentru gasirea unei solutii comune. "Am invatat multe de la Angela Merkel. Presa vorbeste despre cuplul pe care il facem. Domnule Merkel, sa nu crezi tot ce spune presa. Tin la Angela Merkel mult mai mult decat spun ei", a declarat Sarkozy.

"Domnul Merkel" a fost o referire in gluma la sotul cancelarului. Chiar daca foloseste in continuare numele fostului sau sot, Ulrich Merkel, de care a divortat, Angela Merkel este casatorita cu profesorul Joachim Sauer, care s-a aflat in asistenta joi.

De cand Sarkozy a preluat puterea, in urma cu un an, el si Merkel au intrat in conflict pe mai multe chestiuni, printre care independenta Bancii Centrale europene, politica economica sau politica externa. Comentatorii au subliniat si personalitatile diferite ale celor doi, diferentele dintre hiperactivul Sarkozy - care a provocat o nebunie mediatica prin casatoria sa cu Carla Bruni - si discreta Angela Merkel.

"Tarile intra in conflicte, dar intre Franta si Germania, daca exista un argument ambele parti stiu ca trebuie sa gaseasca o solutie", a spus Sarkozy.

"Suntem un cuplu armonios", a mai spus Sarkozy in discurs, inainte ca un cor de copii sa inceapa sa cante melodia "Heal the World".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.