Renato Schifani, unul dintre cei mai apropiati politicieni ai lui Silvio Berlusconi, a fost ales marti presedintele Senatului italian, al doilea om in ierarhia statului dupa presedintele republicii, arata NewsIn.

Schifani a fost ales cu 178 de voturi pentru, in timp ce majoritatea necesara era de 162 de voturi, a anuntat senatorul pe viata Giulio Andreotti care prezida aceasta prima sedinta a Senatului.

Schifani, un sicilian care va implini 58 de ani peste doua saptamani, este un obisnuit al camerei superioare a Parlamentului, unde a fost seful grupului Forza Italia (FI), fostul partid al lui Silvio Berlusconi, in cursul ultimelor doua legislaturi (2001-2006, 2006-2008).

Jurist de formatie, Schifani a debutat in politica in Democratia Crestina, partid maturat de pe scena politica de ancheta "Maini Curate" din anii '90.

Schifani a devenit un politician cunoscut dupa ce a fost ales la conducerea grupului FI din Senat in 2001, aparand practic in fiecare zi la televizor pentru a denunta sau critica politica stangii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.