Liderul francez al extremei-drepte, Jean-Marie Le Pen, a calificat camerele de gazare naziste drept "un detaliu" al istoriei celui de al Doilea Razboi Mondial, potrivit NewsIn.

"Am spus ca aceste camere de gazare au fost un detaliu al istoriei celui de al Doilea Razboi Mondial. Mi se pare evident", a declarat el pentru Bretons.

In privinta numarului total al mortilor in al Doilea Razboi Mondial, Le Pen a vorbit despre "50 de milioane", dar jurnalistul l-a intrerupt, spunand ca "problema nu este nunarul mortilor, ci modul in care acei oameni au fost ucisi" si ca "multe persoane au fost deportate pentru a ajunge in lagare tocmai pentru a fi ucise".

"Asta credeti dumneavoastra. Nu ma simt obligat sa ader la aceasta opinie", a raspuns Le Pen.

Cand jurnalistul i-a replicat ca analizele istorice au aratat realitatea deportarilor cu scopul exterminarii, Le Pen a spus: "Nu aceasta este problema. Nu am contestat acest lucru, am spus doar ca este un detaliu".
Le Pen, in varsta de 79 de ani, a vorbit pentru prima data despre acest "detaliu" in 1987, la postul de radio RTL.

Liderul, condamnat de mai multe ori pentru declaratii rasiste, a discutat si in acest interviu despre imigratie. El a spus ca nu este sigur ca Franta va mai exista peste 50 de ani, afirmand ca "pe hartie" ea va fi "cu majoritate musulmana", asa cum, in opinia sa, se intampla cu "suburbia pariziana, unde cand iesi din metrou te pomenesti in Casablanca".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.