O publicatie apropiata puterii de la Moscova relateaza ca, in 2005, autoritatile ruse ar fi pregatit o lovitura de stat la Chisinau, menita sa-l inlature pe Vladimir Voronin (foto), aflat atunci in dizgratia Kremlinului.
„In 2003, Moscova a incercat sa solutioneze definitiv conflictul transnistrean si sa uneasca republica. O misiune importanta i-a fost incredintata adjunctului sefului administratiei de atunci a Kremlinului, Dmitrii Kozak", scrie revista "Vlasti" (Puterea), un supliment al cotidianului "Kommersant".

„Dupa consultari intense cu Tiraspolul si Chisinaul, doar in cateva luni, el a reusit sa apropie pozitiile partilor aflate in conflict intr-atat incat presedintele moldovean Vladimir Voronin si liderul transnistrean Igor Smirnov au parafat Memorandumul privind solutionarea conflictului transnistrean, elaborat sub supravegherea lui", adauga publicatia moscovita, amintind ca Voronin s-a razgandit in ultimul moment.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.