Sase demonstranti protibetani au fost retinuti de politia australiana in timpul priplului flacarii olimpice prin Canberra, unul pentru ca a dat foc unui steag chinez, iar ceilalti pentru ca au incercat sa perturbe itinerariul, informeaza cotidianul El Mundo, potrivit NewsIn.

Mii de persoane au luat parte la ceremonia din capitala australiana, iar prima care a purtat simbolul Jocurilor Olimpice a fost liderul aborigenilor, Tania Major, periplul incheindu-se cu fostul inotator Ian Thorpe.

Flacara olimpica a fost tot timpul pazita de forte de ordine australiene, dar si de trei garzi chineze care de obicei insotesc simbolul Jocurilor Olimpice. Politistii s-au ciocnit de mai multe ori cu demonstrantii care au aruncat cu obiecte, printre care si sticle de apa minerala. In mai multe puncte din itinerariu, demonstrantii au fost sporadici si nu au reusit sa perturbe ceremonia.

Unul din membrii Comitetului organizator al traseului flacarii prin capitala australiana, Ted Quinlan, a semnalat faptul ca la ceremonie a participat un numar mare de chinezi, fapt ce l-a facut pe oficial sa spuna ca acesta a fost un plan de a domina numeric demonstrantii.

Arestarile facute in Australia nu sunt primele din itinerariul tortei. Pe 22 aprilie, la Jakarta au fost retinute cinci persoane. La Londra au fost operate 15 arestari, dupa ce s-a incercat stingerea tortei cu ajutorul unui extinctor. In capitala Frantei, acolo unde flacara olimpica a fost stinsa de patru ori, politia a retinut 36 de manifestanti.

Urmatoarea oprire din itinerariul mondial al flacarii olimpice este la Nagano in Japonia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.