In R Moldova deficitul commercial va depasi in acest an pragul psihologic de 3 miliarde de lei, potrivit expertilor Centrului de Politici Economice al Institutului pentru Dezvoltare si Initiative Sociale VIITORUL, de la Chisinau.
Acestia au lansat prognoza pentru primul trimestru al anului 2008. Spre deosebire de factorii decizionali din Guvern, expertii de la IDIS Viitorul sunt prudenti in ce priveste perspectivele economice ale Moldovei, dupa cum relateaza radio Europa libera.

Acestia spun ca in 2008, nici in agricultura si nici in industrie, nu se va reusi atingerea nivelului anului 2006. Sergiu GAIBU, expert al centrului de politici economcie, sustine ca Guvernul si-a facut socoteli gresite si atunci cand a estimat sumele de bani pe care le vor trimite moldovenii aflati peste hotare dar si modalitatile de cheltuire. "Guvernul a mizat pe faptul ca volumul remitenteleor, care a reprezentat anul trecut o treime din PIB, se va stabiliza. Mai mult, a sperat ca aceste remitente sa fie investite in economia locala. Nici una si aceste prevederi nu s-a adeverit". Numai in primele doua luni ale anului curent, remitentele au crescut cu 40 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.