Hillary Clinton a asigurat ieri seara ca nu va abandona cursa pentru investitura democrata, indiferent de rezultatele alegerilor primare din Pennsylvania de astazi, informeaza NewsIn.

Intrebata de CNN daca s-ar retrage in cazul unei "mici" victorii, de exemplu cu doar cinci puncte avans in fata lui Barack Obama, ea a spus "Cu siguranta, nu".

Sondajele ii acorda un avans de sase-zece puncte. Pentru a-l ajunge din urma pe Obama in privinta numarului delegatilor, ea trebuie sa obtina cel putin 65% voturi in toate consultarile ce vor urma. Hillary nu a obtinut un astfel de rezultat decat o data de la lansarea procesului de selectare a unui candidat democrat, in ianuarie.

"O victorie este o victorie", a spus Hillary Clinton cu precizarea ca Obama "nu a castigat in niciunul dintre marile state" in afara de Illinois. Clinton a subliniat ca ea este cea care a castigat in statele mari, ceea ce ar putea sa o califice pentru investitura, chiar daca in privinta numarului de state este devansata de rivalul ei.

"Cine a castigat in marile state?", a intrebat ea, remarcand ca a castigat in toate statele pe care democratii trebuie sa le obtina in noiembrie pentru a castiga prezidentiale. Clinton a subliniat ca niciunul dintre cei doi democrati nu va obtine numarul necesar de delegati - 2-025 - pentru a prinde investitura pana la finalul primarelor, la 3 iunie, si ca ar trebui ca superdelegatii sa ia in calcul "calitatea" statelor castigate.

"Voi ramane pana cand va fi rezolvata problema Michigan si Florida", a mai spus Hillary, aluzie la problemele procedurale care afecteaza Partidul democrat. Primarele care au avut loc in ianuarie in aceste doua state si care au fost castigate de Clinton nu au fost luate in calcul de catre conducerea partidului, din cauza unui diferend pe tema organizarii alegerilor.

Toti candidatii democrati fusesera de acord cu regulile conducerii partidului, dar tabara Clinton si-a schimbat parerea si acum vrea ca voturile din aceste state sa fie numarate. Niciun candidat democrat nu a facut campanie in aceste state, iar numele lui Obama nici nu apare pe buletinele de vot din Michigan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.