Multi analisti militari americani folositi de retele de televiziune drept comentatori pentru situatia din Irak au fost influentati de Pentagon, creandu-se impresia ca au fost manipulati pentru a relata favorabil despre administratia Bush, potrivit editiei de duminica a cotidianului The New York Times, informeaza Rompres.
Publicatia citata a examinat legaturile dintre administratia Bush si fosti ofiteri care au actionat ca analisti TV platiti si care au afirmat ca au fost informati in particular, au facut deplasari si au avut acces la informatii clasificate care le-au influentat comentariile.

'Inregistrarile si interviurile indica modul in care administratia Bush a folosit controlul in ceea ce priveste accesul la informatie in cadrul unui efort de a transforma analistii intr-un fel de cal Troian media - un instrument ce are ca obiectiv modificarea relatarii informatiilor despre terorism din interiorul retelelor si a posturilor de radio majore', potrivit cotidianului american.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.