Peste 37 de adolescenti, participanti la protestele elevilor din capitala franceza, au fost retinuti pentru violenta

Pe strazile din Paris au continuat manifestatiile impotriva reformelor propuse de ministrul francez al educatiei, Xavier Darcos, care prevad, printre altele, suprimarea a circa 11.200 de posturi de functionari din invatamant si de profesori. Intre liceeni si politie au avut loc altercatii, care s-au lasat cu mai multe arestari.

Fortele de ordine pariziene au facut uz de gaze lacrimogene si au retinut peste 37 de liceeni, acuzati de violenta, furt, port de arme interzise si degradarea bunului public.

In afara de suprimarea posturilor, sindicatele liceenilor si profesorilor ii reproseaza lui Darcos ca a condus negocierile referitoare la punerea in practica a noilor masuri "in graba si superficial".

Oficialul francez mai este acuzat ca vrea sa revina la un "elitism scolastic", prin introducerea, in clasele elementare, a unor materii care, de obicei, se predau in clasele superioare, precum istoria artei sau educatia civica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.