La aproape 4 luni de la declansarea violentelor post-electorale care au dus la moartea a peste 1.500 de oameni si la migrarea a 600.000, a intrat in vigoare un acord de impartire a puterii intre principalele doua forte ale tarii.
Astfel, Raila Odinga de la miscarea politica ODM, care-l acuzase de frauda electorala pe presedintele Kibaki, a acceptat sa devina totusi primul ministru al acestuia si a fost investit in functie ieri, intr-un cabinet care cuprinde nu mai putin de 40 de ministri si 52 de ministri-adjuncti. Lui Odinga ii va fi foarte greu sa guverneze, nu numai din cauza structurii hipertrofiate a Guvernului, dar si deoarece Kenya este o republica prezindentiala, in care presedintele are cea mai mare putere. In plus, partidul PNU al presedintelui Kibaki are cateva din cele mai importante ministere, cum ar fi Finantele si Afacerile Interne, pentru a se asigura astfel ca nu va scapa puterea din mana.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.