Seful in exercitiu al guvernului italian de centru-stanga, Romano Prodi, se va retrage in curand de la presedintia partidului democrat (PD) pentru a deschide calea unei "noi conduceri" capabila sa "priveasca spre viitor", transmite NewsIn.

Presedintele demisionar al Consiliului, care ii va ceda locul la inceputul lunii mai liderului dreptei Silvio Berlusconi - invingator in alegerile legislative de duminica si luni - a raspuns la intrebarile jurnalistilor italieni miercuri seara, la New York, unde a participat la o reuniune consacrata Africii, la sediul ONU.

Prodi renunta astfel la singura responsabilitate politica pe care ar fi putut sa o pastreze dupa infrangerea taberei sale la alegerile legislative din 13 - 14 aprilie.

Prodi a lasat sa se inteleaga ca va discuta in scurt timp despre retragerea sa de la presedintia PD cu Walter Veltroni, secretarul formatiunii si candidatul stangii la scrutinul legislativ. El a afirmat, insa, ca decizia sa este irevocabila.

Prodi a negat ca ar fi luat aceasta hotarare in urma infrangerii suferite de coalitia de stanga, precizand ca i-a scris lui Veltroni inainte de alegeri pentru a-i anunta intentia sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.