Circa 100 de personalitati din Rusia, de la scriitorul disident Aleksandr Soljenitin la Mihail Gorbaciov, il sustin pe Vladimir Putin intr-un album intitulat "Pentru Putin", distribuit ieri la congresul partidului Rusia Unita, relateaza NewsIn.

"Putin a primit mostenire o tara jefuita si aflata in genunchi, cu o populatie demoralizata, cazuta in mizerie. A inceput reconstructia, putin cate putin. Aceste eforturi nu au fost remarcate si apreciate imediat", scrie Soljenitin, autorul "Arhipelagului Gulag" si laureat al premiului Nobel pentru literatura.

Gorbaciov lauda de asemenea meritele lui Putin: "Este un om care cunoaste viata occidentala din interior, care a trait in Occident si stie perfect laturile negative si pozitive ale vietii occidentale". Fostul lider a salutat "calitatile de ofiter" ale lui Putin, fost membru KGB, si a vorbit despre "formarea sa universitara, nu numai in Rusia, dar in Europa, in universitati cu traditie democratica".

Albumul contine mesaje si de la persoane mai putin cunoscute in afara Rusiei, de la campioana olimpica la gimnastica artistica Alina Kabaeva la maestrul-bucatar Arkadi Novikov, care saluta "dezvoltarea" Moscovei si a restaurantelor sale. Cantareata Alla Pugnaceva isi aduce la randul sau contributia: "Il cunosc pe Vladimir Putin de mult timp, este un om inteligent, care face ce spune".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.