Guvernatorul Floridei, Charlie Crist, a autorizat azi angajatii din statul sau sa aiba arme de foc in masini, inclusiv atunci cand acestea sunt parcate la serviciu, a anuntat biroul sau intr-un comunicat, transmite NewsIn.

Astfel, un patron poate sa le interzica angajatilor sau sa intre cu arme in firma, dar nu ii poate impiedica sa aiba o arma in vehiculul parcat in incinta societatii, cu conditia ca aceasta sa nu fie la vedere. Acesta este unul dintre cele mai controversate aspecte ale initiativei.

Grupuri precum Disney, care le-au interzis angajatilor sa intre cu arme la locul de munca, nu vor putea evita ca salariatii lor care au permis de port arma sa aiba una in masina.

Aceasta lege semnata de guvernatorul Floridei intervine la un an dupa drama survenita la universitatea Virginia Tech, din statul Virginia, cand un student cu probleme mintale, care a cumparat legal arme, a ucis 32 de persoane, inainte de a se sinucide.

Incidentul a redeschis dezbaterea privind vanzarea armelor, fara a duce insa la o modificare a legislatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.