Companiile aeriene Delta Air Lines si Northwest Airlines au decis sa fuzioneze, dand astfel nastere celei mai mari companii aeriene americane, conform NewsIn.

Delta, a treia companie americana din punct de vedere al numarului de pasageri, si Northwest, ocupanta pozitiei a cincea in acelasi clasament, s-au reunit sub numele Delta si sub conducerea directorului executiv al Delta Air Lines, Richard Anderson.

Noua compania va avea o capitalizare de 17,7 miliarde dolari, reiese din comunicatul comun.

"Fuziunea va compensa majorarea preturilor la petrol si va da nastere unei companii mai puternice si mai competitive intr-un mediul al cerurilor deschise", au precizat companiile.

Impreuna, cele doua companii detin 390 de rute catre 69 de state si au o cifra de afaceri cumulata de 35 miliarde dolari, beneficiind de asemenea de o flota de 800 aparate si 75.000 de angajati pe plan mondial.

Aceasta operatiune de fuziunea a doi membri ai aliantei aviatice SkyTeam, din care mai face parte si Air France-KLM, a fost anuntata drept iminenta de mai multe saptamani insa era inca amenintata de reticentele sindicatelor pilotilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.