Imaginile au fost focalizate pe instalatia de unde iranienii au lansat Kavoshgar 1 "racheta de cautare", la 4 februarie a.c., despre care au afirmat ca are legatura cu programul spatial iranian.

O analiza a fotografiilor luate de satelitul Digital Globe QuickBird, la patru zile de la lansare, au indicat elemente care au indicat expertilor ca este vorba de acelasi loc in care Iranul isi concentreaza eforturile de a dezvolta o racheta balistica cu o raza de actiune de aproximativ 6.000 de kilometri.

Locul de lansare a rachetei, necunoscut anterior, situat la aproximativ 230 kilomwetri sud-est de Teheran, si legatura cu programul Iranului de rachete cu raza lunga de actiune, au fost dezvaluite de revista Jane's Intelligence dupa o analizare a imaginii de catre un fost inspector pentru dezarmare in Irak, GeoffreyForden.

O examinare indeaproape a fotografiilor a indicat faptul ca iranienii urmeaza aceeasi cale ca si Coreea de Nord, urmand un program spatial prin care Teheranul isi dezvolta tehnologia in domeniul tehnologiei rachetelor cu raza lunga de actiune.

Geoffrey Forden, cercetator asociat la Massachusetts Institute of Technology, a afirmat ca in imagini a fost identificata o cladire recent construita, cu o lungime de 40 de metri, similara ca forma si marime cu unitatea construita pentru racheta cu raza lunga de actiune Taepodong din Coreea de Nord.