Seful Statului Major al fostei Armate Rosii este gata de masuri militare impotriva Ucrainei si Georgiei.

Rusia va lua masuri militare si de alta natura de-a lungul granitelor sale daca fostele republici sovietice Ucraina si Georgia vor adera la NATO, a declarat ieri seful Statului Major al fortelor militare ruse, generalul Iuri Baluevski, citat de RIA Novosti.

"Rusia va lua masuri menite sa protejeze interesele sale de-a lungul granitelor", a declarat generalul Iuri Baluevski, un apropiat al presedintelui in exercitiu al Federatiei Ruse, Vladimir Putin. "Nu vor fi numai masuri militare, ci si de alta natura", a continuat inaltul oficial militar, fara a oferi detalii suplimentare.
Moscova se opune planurilor NATO de acceptare a fostelor republici sovietice, Ucraina si Georgia, sustinand ca un astfel de gest ar reprezenta o amenintare directa la adresa securitatii nationale a Federatiei Ruse si va periclita echilibrul de forte fragil din Europa. Potrivit RIA-Novosti, Baluevski a declarat ca este prematura o discutie privind aderarea la NATO a Georgiei si Ucrainei, in perioada imediat urmatoare. "Vom trai si vom vedea" a adaugat generalul rus.

Amenintarile sefului Statului Major rus vin pe fondul recentelor declaratii ale ministrului de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, care a precizat ca tara sa va depune toate eforturile pentru a impiediva aderarea la NATO a celor doua tari, conduse de guverne prooccidentale. Ofensiva diplomatica rusa impotriva NATO a fost continuata de catre purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Mihail Kaminin, care a declarat "Rusia considera extinderea NATO catre granitele sale o amenintare directa la adresa securitatii nationale". "Strategia liderilor ucraineni in vederea integrarii in NATO este unul dintre motivele unui eventual blocaj al relatiilor dintre Moscova si Kiev", a precizat Kaminin inaintea vizitei la Moscova a ministrului ucrainean de Externe.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.