Liderul dreptei italiene Silvio Berlusconi a declarat vineri ca, fiind considerat "de neinlocuit" de tabara sa politica, este dispus sa "poarte crucea" si sa conduca urmatorul guvern dupa alegerile legislative din 13-14 aprilie, relateaza AFP.
"Pentru mine, a guverna inseamna sa porti o cruce, insa dreapta italiana a decis ca, pentru moment, nu exista nimeni care sa imi preia functia, avand in vedere ca ei ma considera de neinlocuit", a declarat Berlusconi in timpul unui miting electoral la Roma, potrivit agentiei Ansa. "Tara are nevoie de un guvern pentru a face schimbari, simt ca este datoria mea sa imi asum responsabilitatea si voi gasi curajul necesar sa fac acest lucru", a adaugat el.

"Ieri, am vorbit zece ore si cinci minute" in timpul campaniei electoarale si "nu este rezonabil pentru cineva de varsta mea", a subliniat Berlusconi, care va impli 72 de ani in septembrie. Cu mai putin de zece zile inainte de scrutin, Berlusconi pare decis sa anime campania electorala "plictisitoare" de pana acum, potrivit presei italiene.

El nu a ezitat sa spuna vineri ca o eventuala victorie a stangii condusa de Walter Veltroni ar antrena "o colonizare franceza a Italiei", pentru ca guvernul lui Romani Prodi este favorabil preluarii companiei Alitalia de catre grupul Air France-KLM.

Joi, in timpul unei reuniuni electorale cu agricultorii, Berlusconi a mimat ca s-a imbolnavit dupa ce a mancat o bucata de mozzarella, aflata in plin scandal dupa descoperirea unei dioxine in unele magazine din regiunea Napoli.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.