Principalul partid de opozitie din Zimbabwe si observatorii independenti au anuntat ca presedintele Robert Mugabe a pierdut alegerile legislative si prezidentiale din aceasta tara.
Primele rezultate partiale, oficiale, ale alegerilor de simbata arata ca in cele 24 de circumscriptii electorale voturile au fost impartite in mod egal (12-12) intre partidul lui Robert Mugabe, ZANU-PF, si Miscarea pentru Schimbare Democratica (MDC). Oficialitatile au intirziat anuntarea rezultatelor, iar intre timp tensiunea crestea - politia a iesit pe strazi, oamenii au fost sfatuiti sa ramina in case. In mod obisnuit, rezultatele oficiale se dau publicitatii la citeva ore dupa inchiderea urnelor.

Duminica, oamenii au sarbatorit pe strazi dansind, cintind si schitind cu mina in aer semnul partidului de opozitie. Exista date neconfirmate potrivit carora presedintele Robert Mugabe si ministri importanti si-ar fi pierdut locurile in Parlament.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.