Daca va fi gasit vinovat, Mark Thatcher va fi trimis la celebrul penitenciar Plaja Neagra.

Oficialii din Guineea Ecuatoriala au noi probe impotriva lui Mark Thatcher in ce priveste implicarea acestuia in lovitura de stat din 2004 impotriva presedintelui tarii, Teodoro Obiang Nguema. Un mandat international de arestare a fost emis pe 28 martie pe numele fiului fostului premier britanic Margaret Thatcher.

Procurorul Jose Olo Obono declara presei africane: „Sintem convinsi mai mult ca niciodata ca Mark Thatcher a facut parte din complot. (...) Avem acum noi probe impotriva lui si este necesar sa-l interogam aici, in tara“, a adaugat acesta, explicind decizia de a lansa un al doilea proces impotriva baronului britanic.

In august 2004, Thatcher a fost arestat in Cape Town, Africa de Sud, si acuzat in aceeasi zi ca ar fi incalcat legislatia Africii de Sud, care interzice rezidentilor sai implicarea in orice activitate militara peste granite.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.