Presedintele ales al tarii, Dmitri Medvedev a declarat ieri ca Rusia este deranjata de exrinderea NATO, in partea de est a Europei.

Urmand exemplul lui Vladimir Putin, Medvedev a declarat pe un ton destul de aspru ca aderarea la Alianta Nord-Atlantica a fostelor republici sovietice Ucraina si Georgia este inacceptabila pentru Rusia. "Nu suntem bucurosi de situatia creata in jurul Georgiei si Ucrainei. Consideram ca aceasta este extrem de daunatoare pentru actuala structura a securitatii europene", a declarat textual Medvedev intr-un interviu de doua ore acordat "Financial Times", citat de Adevarul. "Niciun stat nu poate fi multumit de apropierea de granitele sale a reprezentantilor unui bloc militar caruia nu ii apartine", a adaugat el.

Totodata, succesorul lui Putin la Kremlin a atras atentia Guvernului de la Kiev ca promoveaza o politica contrara vointei opiniei publice, facand referire la sondajele de opinie potrivit carora populatia ucraineana se opune in majoritate aderarii la Alianta Nord-Atlantica, relateaza Ziua.

Interventia oficialului rus se produce in contextul in care Moscova a obiectat in repetate randuri, pe diferite tonuri, cu privire la extinderea NATO in apropierea granitelor Federatiei, presedintele Vladimir Putin procedand, anul trecut, la suspendarea participarii Rusiei la Tratatul privind Fortele Conventionale in Europa (CFE), ce impune limite pentru armamentul greu detinut in zona cuprinsa intre Atlantic si muntii Urali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.